Första arbetsdagen 2015

Mycket första nu, men det blir iaf ett försök att återuppliva det här grejsimojset.  Dagen idag har varit moddig, både ute, inne och även inombords.

Den klass 1 varning som SMHI hade utfärdat för Värmland förmådde inte mer än att slafsa på ett par centimeter snöslask mellan Karlstad och Norsbron. Bra eller dåligt, ja, säg det, det troligaste är ju att snön inte kommer att ligga kvar, tur är väl det, för skulle det frysa nu så skulle oframkomligheten bli ett faktum.

Under mellandagarna har jag jobbat hemifrån, och nästan kommit i mål med den uppgift jag höll på med. Tyvärr är jag ganska begränsad att berätta om vad jag gör, men det är en relativt avancerad programvara för simulering av några speciella datorkomponenter. Jag har hållit på med en upprensning av gammal kod, för att öka stabiliteten och exaktheten av simuleringen. Min upprensning är klar, men det visade sig att ett annat problem kom till ytan som en följd av mina uppdateringar.  Det var dessa nya problem som jag gav mig an idag.  Det har varit moddigt, men jag har kommit framåt och har ganska bra förståelse för vad problemet består i.

Som första dagen på jobbet efter långledighet så har även bristen på planerad sömn gjort sig påmind. Dåsighet har inte direkt underlättat jobbandet. Ska väl mata katterna och göra et försök att motverka morgondagens dåsighet. På något klurigt vis.

Nytt år

Så var det nytt år igen då. Tom fem dagar in i det nya året, och inte ska jag vara sämre än att jag gör ett försök att återuppliva min blogg igen.

Sist jag skrev var i somras, jag hade precis fått i ordning på den här nya bloggen, och avlivat den gamla. Jag tänkte väl att på det här viset kanske det skulle bli lättare att skriva blogg, vi får väl se, bloggande är svårt, om man inte tar sig tiden. Det mesta är svårt att få gjort om man inte tar sig tiden.

Saker som behöver få bli gjorda i år är, utan (speciellt mycket inbördes rangordning):

  • Gifta mig
  • Fixa klart det blå rummet
  • Fixa klart i det gamla pannrummet i källaren
  • Påbörja att fixa i ordning trappan från källaren upp till mellanvåningen i huset
  • Tydligen inte rösta igen

Första punkten ska väl inte vara svårare än ett ja och en herrans massa planering, de andra punkterna måste jag ju faktiskt ta mig tid att göra också.

Inget bredband den här gången

Tydligen får vi inte något bredband den här gången till just vår adress. På något vis var har Karlstad Stadsnät valt att inte ta med Norsbrovägen i installationsomgången den här gången. Bara för att vi redan har beställt stadsnätet så verkar det som att vi inte kan få det. Känns lite som det bor Gandalf på Karlstad Energi, som sa

”This far, no further!”

Ny hemsida

Efter att ha kört drupal i ett antal år har jag nu tröttnat på det. Det var alldeles för omstädigt, så jag har blåst (nästan) hela kirtap.se och installerat WordPress istället. Ska bli kul att se om det fungerar lika bra!