Gamla musslor på Coop

Igår skulle vi, vad det senare visade sig, ett äventyr med en påse musslor. På eftermiddagen skulle vi komma på något att äta på den något oansenliga mängd med grädde som samlat sig i kylskåpet utan att ha blivit grädde med persikohalvor i värmen, så valet blev musselsoppa, och till det behöver man ju musslor. I charken på Coop Bergvik hittade vi en påse musslor, så den köpte vi. Direkt vi kommit hem la vi musslorna i vatten så att de skulle få återhämta sig lite. Tyvärr, visade det sig att musslorna inte levde.

Så vi  kollade lite på den tomma påsen, vad det fanns för information på den. Förpackade 20140724, så kanske var de fiskade då, en av årets varmaste dagar, och nu fem-sex dagar senare så i påsen så hade den hittat hem till oss. Det fanns ett telefonnummer på påsen som vi ringde, och trotts att klockan var åtta på kvällen så svarade en smålummig fiskare. Han sa att musslorna borde hålla en vecka, men i den här värmen är det lätt att de dör. I hans mening hade Coop sålt oss dåliga musslor.

Nu påbörjade en, vad det skulle visa sig, lång färd till Coop för att reda ut deras färskvaruproblem. Väl där visade det sig att de ville ha alla döda musslorna också innan vi kunde få någon ersättning för deras fadäs, tyvärr hade vi lämnat de döda stinkande musslorna hemma så då blev det bara att sätta sig i bilen och åka hem och hämta de döda musslorna (tur att vi inte hade rensat dom rakt ner i soppåsen!) .  I slutändan hade vi åkt tre gånger till coop (första för att köpa musslorna), för att konstatera att där fans inga färska, levande musslor att få tag på.

Dock fanns det frysta, så 21.30, köpte vi frysta musslor istället. Det fungerade också i musselsoppan. Musselsoppa med rosévin blev mums, framåt kvällen!