Första arbetsdagen 2015

Mycket första nu, men det blir iaf ett försök att återuppliva det här grejsimojset.  Dagen idag har varit moddig, både ute, inne och även inombords.

Den klass 1 varning som SMHI hade utfärdat för Värmland förmådde inte mer än att slafsa på ett par centimeter snöslask mellan Karlstad och Norsbron. Bra eller dåligt, ja, säg det, det troligaste är ju att snön inte kommer att ligga kvar, tur är väl det, för skulle det frysa nu så skulle oframkomligheten bli ett faktum.

Under mellandagarna har jag jobbat hemifrån, och nästan kommit i mål med den uppgift jag höll på med. Tyvärr är jag ganska begränsad att berätta om vad jag gör, men det är en relativt avancerad programvara för simulering av några speciella datorkomponenter. Jag har hållit på med en upprensning av gammal kod, för att öka stabiliteten och exaktheten av simuleringen. Min upprensning är klar, men det visade sig att ett annat problem kom till ytan som en följd av mina uppdateringar.  Det var dessa nya problem som jag gav mig an idag.  Det har varit moddigt, men jag har kommit framåt och har ganska bra förståelse för vad problemet består i.

Som första dagen på jobbet efter långledighet så har även bristen på planerad sömn gjort sig påmind. Dåsighet har inte direkt underlättat jobbandet. Ska väl mata katterna och göra et försök att motverka morgondagens dåsighet. På något klurigt vis.